четвртак, 19. август 2021.

Честитка за Преображење

 




  Уредништво блога честита свим хришћанима широм планете светли празник Преображење Господње. 

Овај велики Празник уведен је формално у црквену праксу тек у 15. веку а прославља спомен на дан када се Господ наш Исус Христос (ГНИХ) преобразио на гори Тавор показујући славу своју као Бог иако је и Човек савршени, односно Богочовек.

Неописивом сијању светлости на Тавору, по Предању, присуствовали су тројица светих апостола и два старозаветна пророка Илија и Мојсије са којима је Господ причао о будућим догађајима.

Празник Преображење има своју  симболику и у разним народним обичајима а за нас је најважнија духовна страна да је разумемо и да верујемо у Јединог Бога потврђеног пред сведоцима разним чудима, страдалог и васкрслог Сина Божијег (ГНИХ) и да вером у Њега се просветимо, очистимо од греха и обожимо, да у духовној борби победимо све вразе, савладамо сва искушења и достигнемо вечно спасење у Царству Небеском.

Ово је данас за нас поготово важно када живимо у времену великог зла које се надвило над целим човечанством али верујемо у  свеопшти светски, а нарочито србски, преображај и препород. Амин, Бог ће дати.

Сретан Празник!

1 коментар:

  1. Кад кажемо да верујемо у светски преображај то не значи да од света који је у ствари "изгнање из Раја" и "који сав у злу лежи" ( по истинитој јеванђељској,апостолској и отачкој речи) очекујемо савршенство, живот без греха и зла, већ колико- толико,
    а најбоље што више, ослобођење од екстремне јудеомасонске окупације и глобалне владавине кабалиста и сличних. Мислимо да наша планета може да буде много боља у свим аспектима, али никад савршена јер савршенство је само у Царству Божијем коме тежимо након овоземаљског живота.

    ОдговориИзбриши