четвртак, 5. август 2021.

"Олуја" - злочин етничког чишћења

 


  Злочиначка војна акција хрватске војске под називом "Олуја" над Републиком Српском Крајином (РСК) спроведена је почетком августа 1995.године, уз свесрдну војну и логистичку помоћ западних Сила. 
РСК је бачена на колена, србски народ је масовно на тракторима и другим возилима кренуо у бежанију и ово је био епски погром са њихових кућних огњишта - злочин етничког чишћења од стране ново-независне државе Хрватске.
И док је трајао овај егзодус, док су се повлачили према Србији, хрватске војне снаге су кукавички и подмукло дејствовале по цивилима и вршили нове злочине. Велики број је несталих људи за које се још увек не зна где су и како скончали свој живот. 
Власт у Београду генерално није била гостољубива према нашем напаћеном народу, многи су и у Србији доживели разне непријатности и малтретирања. 
То је била круна издајничке, штеточинске и промашене политике црвено- црног режима у Београду, где од самог почетка распада Југославије није постојао рационалан национални програм за одбрану свих србских националних интереса ма где у свету да су угрожени, а камоли у Србској Крајини- вековној нашој територији!

Ми жалимо због свих жртава овог грађанског рата, а нарочито србских цивила, злочине не можемо опростити нити заборавити, али гледамо напред и верујемо да се правда једном мора зацарити кад дође тај час.

 + Бог ће дати Србима по заслузи општу националну обнову и вратићемо, дипломатијом за зеленим столом, све наше отете територије и мудро очувати све наше националне интересе.

Нема коментара:

Постави коментар