среда, 24. март 2021.

22 године од НАТО агресије


   На данашњи дан 1999.године почела је агресија НАТО пакта на нашу земљу.  Овај злочин према човечности извршиле су здружено 15 земаља чланица овог пакта а  главни повод био је због рата на Косову и Метохији. Узроци рата су много дубљи и шаролики. 
Србија и Црна Гора су тада у саставу СР Југославије за 78 дана бомбардовања претрпеле велике људске и материјалне губитке.
   Ова тзв."интервенција" завршена је 9.јуна и потписивањем Кумановског споразума који је фактички значио капитулацију наше државе али је остављао простора за решавање, делимично у нашу националну корист, косовско-метохијског питања кроз Резолуцију 1244 СБ УН. 
   У том рату против НАТО наша војска је пружила фасцинантан отпор овој злочиначкој агресији, морал и јединство народа били су на добром нивоу. 
   Ипак, сматрамо да је требало од почетка водити мудру и разумну политику и не дозволити, колико је то могуће, да једна мала земља Србија уђе у рат против најјаче светске војне силе и да тако ризикује биолошки опстанак свог народа. Ово хришћанско расуђивање се заснива на јеванђељском примеру да слабија војска моли за мир много јачу војску.
Све наше жртве нећемо заборавити као и ово зло које је задесило нашу земљу и народ. 

   И данас та иста на умору звер, мада не војним путем већ у промењеном облику, води биолошко - психолошки рат против целог човечанства. 
   У овом рату победиће правда и истина, многи народи извојеваће слободу уз Божији благослов. 

Нема коментара:

Постави коментар