среда, 10. фебруар 2021.

Борба против мафије или борба унутар мафије?

 




     Једна од актуелних тема које ових дана потресају јавност је хапшење једне веома јаке и организоване криминалне банде коју су предводили кабадахије са навијачких трибина. 

Ова опасна банда је вршила злочине, убиства, отмице, продају дроге и друга недела. Све то они су чинили уз подршку из полиције и других служби, односно из врха државе. И све је то било очигледно, постојали су чврсти докази о учињеним злочинима ове банде и не само њих већ и од других криминалних кланова који делују на нашим просторима. Тако да падају у воду све изјаве разних аналитичара како је требало да прође много времена да би се прикупили сви докази против ових криминалаца.

Јасно је да су били од власти заштићени, да су били ударни војници режима и као батинашки одреди на јулским протестима против освешћеног и побуњеног дела народа. Поставља се питање да ли је дошло до раскола унутар режима па је ова банда као колатерална штета тог сукоба или је ово још једно ново замајавање јавности и одвраћање пажње од важних националних и друштвених, социјалних и других проблема које тиште наш народ и нашу земљу. Могуће да има и једног и другог, време ће показати шта је био циљ да се овај клан неутралише али свакако се надамо да се полиција и тужилаштво неће овде зауставити већ да ће проширити истрагу и извести пред лице правде њихове политичке менторе који су их створили и давали им налоге да чине разна зверства. 

Србија јесте дубоко корумпирана и ослабљена као држава највише захваљујући штеточинско- криминалном напредњачком режиму али једном томе мора доћи крај и мора наступити време опште обнове.

Нема коментара:

Постави коментар