понедељак, 15. новембар 2021.

Генерал Ратко Младић - "Обрачун код врачарског мурала"

 


    Већ неколико дана се, као један од главних догађаја, у медијима истиче ситуација око осликаног мурала генерала Ратка Младића у Његошевој улици на београдском Врачару. Наиме, ствара се узаврела и хистерична атмосфера у којој неке невладине антиратне али и, како кажу, антифашистичке цивилне грађанске организације учествују у једној врсти обрачуна са неким националистичким десничарским групама које чувају мурал од ових првих који покушавају да га заувек уклоне.

Прво нападачи на мурал бацају јаја и фарбу а онда чувари мурала чисте и враћају муралу стари сјај, и то се дешава више пута укруг. За све то време откопавања историјских тема као "испод радара" власт провлачи идеје о промени закона о референдуму, покривају се разне друге отворене криминално-корупционашке афере, распродаја Србије - њених природних добара, као и разни социјални и други проблеми грађана.

Либерал-екстремистима смета насликани генерал "осуђени ратни злочинац" и датум напада на мурал везивају као за "дан борбе против фашизма и антисемитизма". Притом, не постоји ниједно рационално објашњење по чему је то хашки осуђеник и намучени Генерал по идеологији био фашиста или антисемита, када су свима позната његова политичка и идеолошка уверења.

Што се оптужбе за наводни геноцид у Сребреници ми то не прихватамо као истину. Јасно је да Хашки суд није суд правде, што се до сада показало кроз више примера.У рату у Восни било је злочина са свих зараћених страна, али Срби нису над никоме извршили геноцид о чему су документовано сведочили и страни официри тзв. Плавих шлемова (Унпрофор и други). 

У земљи метежа, хаоса и немира, у земљи сиромаштва (духовног и материјалног) и опште деградације - врши се лака манипулација над народом и генераторима тог зла одговара државна и национална пропаст. Међутим, они који љубе своју државу и народ указиваће на праве путоказе који воде ка свеопштем националном избављењу.

Нема коментара:

Постави коментар