недеља, 25. април 2021.

Устанак на Цвети - за слободу Србије!

 


Након слома Првог србског устанка под вођством Карађорђа, међу Србима се тражило ново решење за вођу новог устанка за слободу Србије. 

Наметнуо се кнез Милош Обреновић као најбољи избор за вођу. 

Други србски устанак почео је 1815. године на празник Цвети, тог 11.априла (по старом календару).  Победом над Турцима код Палежа (данашњи Обреновац) и по другим крајевима окупиране Србије - указало се светло на крају тунела: Србији је утабан пут ка слободи и стварању нове Србске државе. Велику и одлучујућу улогу у том циљу одиграла је царска Русија али и сплет других срећних геполитичких околности у тадашњој Европи. 

Данас смо као народ и држава у много горој ситуацији него наши преци пре 200 година. Садашњи србски окупатори и непријатељи показују врхунац монструозности, лукавства и перфидности. Злотворима овог времена, ако је то нека утеха, више нису проблем само Срби већ цело човечанство. 

     Ми живимо време рата против људи целе планете од стране неколицине светских моћника који су у служби нечастивих сила. Зато наша борба за свој лични опстанак, опстанак свог народа али и других људи, мора бити мудра и непрестана. 

+ С нама је Бог!

Нема коментара:

Постави коментар