уторак, 16. мај 2023.

Трагедија Србије и политичка превирања

 



     Србија је већ више деценија у трагичној ситуацији. Још од ритуалног убиства краљевског пара Обреновића 1903. године, након чега је кренуло све низбрдо због овог проклетства. Кратки светли тренуци биле су победе србске војске у Балканским и Првом светском рату али и то је довело до стварања Југославије науштрб србских националних интереса, уз велике жртве. Даље сламање србске државе довело је до појаве безбожног комунизма, након Другог светског рата, уз велике губитке и са свим својим последицама до сада. Безбожност, отпадништво од вере, либерал-демократија, уопште та људска гордост је плаћена скупо. Технолошки прогрес није довео до духовно-моралног напретка већ напротив. 

    Овог 3.маја десила се велика трагедија у београдској основној школи "Владислав Рибникар": у крвавом пиру страдало је осморо деце и службеник обезбеђења, теже рањено је још неколико деце и наставница. По званичном извештају злочин је извршио ученик из седмог разреда К.К. по узору на неке хорор филмове и игрице. Утицај интернета на дечију психу је веома лош јер деца и омладина не користе интернет за добро већ на своју штету, а родитељи и школство не утичу у довољној мери да децу усмере на прави пут. Већ сутрадан 4.маја десио се злочин у околини Младеновца и Смедерева, где је један агресивни младић убио неколико млађих људи. Злочини се у Србији дешавају већ дуже време, јер има много психички оболелих људи али ово је била велика трагедија која је потресла целу Србију и због чега је проглашена тродневна жалост. Ова два злочина су некако чудно и блиско повезана и имају разних нелогичности у самој истрази. Разне теорије постоје, од тога да иза свега стоји нека страна служба, секта или организација, која има свој интерес: притисак на владајући напредњачко-социјалистички режим, разоружавање србског народа, односно увођење неке страховладе као у време ковид-тираније или изазивање народног гнева који би се потом излио на улице ради извођења неке врсте револуције и смене актуелног аутократског председника. С обзиром ко су тајни владари у тзв. светској елити, можемо узети и ове опције у обзир као могућности. Већ наредних дана дошло је до мирне побуне јер је народ изашао на улице Београда (и других градова) у шетње, а 12.маја у огромном броју и у блокаду моста Газела. С друге стране, актуелни режим заоштрава јер се преко својих пропагатора ругао побуњеном народу а најављен је контрамитинг за 26.мај док опозиција најављује за 19.мај још већи бунт уз излазак пољопривредника са тракторима, тако да ово пролеће може бити бурно у друштвено-политичком смислу.

Смена власти у Србији је неопходна али не по цену да на чело Србије дођу они који служе истом газди, дакле Србија мора бити слободна као држава. У овом тренутку то није лако изводљиво, због разних геополитичких околности, али није ни немогуће јер Богу је све могуће што људима изгледа немогуће и ми верујемо да након ових трагедија Србији ће сванути сунце слободе. Питање је само колика још цена ће бити плаћена за слободу, а за сада је већ превисока.

Нема коментара:

Постави коментар